perjantai 6. toukokuuta 2011

Kesää odotellessa

Assun kanssa on viime aikoina pyöritty kentällä ja maastossa, vähän ehkä laiskasti. Tarkoitus oli alunperin osallistua tallikisoihinkin mutta se jäi, kun Assu oli turhan hankala isolla kentällä kisoja edeltävällä viikolla. Ehkä sitten seuraaviin kisoihin. Kentällä olen etsiskellyt enimmäkseen rauhallista ja jollain tapaa tasapainoista ravia. Maastoon lähtemisessä on ollut omat hankaluutensa, kun maisemat maneesin nurkalla ovat välillä vaihtuneet. Ilman kaverin apua ei päästä siitä tällä hetkellä ohi, mutta onneksi huomenna on talkoot, niin toivottavasti saamme romut pois pelottamasta siitä.

Tänään treenattiin vähän tavallista pitempään, kun menin ensin kentällä ympyröitä käynnissä ja ravissa ja sen jälkeen lähdin vielä peränpitäjäksi maastoon kävelemään. Käytiin kiipeilemässä ja se oli tosi mukavaa. Assu tykkäsi kovasti, kerran tultiin laukallakin yksi rinne, vaikka tarkoitus oli alunperin vain kävellä. Tehtiin vielä pieni kierros hevosuraa eteenpäin ja ravattiin takaisin tallille. Assu vaikutti oikein tyytyväiseltä lenkiin jälkeen. Ihan vähän oli hikoillut satulavyön kohdalta. Hevosuralle joku oli muuten raahannut taas puunrungon ja jotain pitempiä pajuja "esteiksi" tai puomeiksi. Isoimman rungon Assu käsitti esteeksi ja nosti laukan hyvissä ajoin ennen tehdäkseen suuren hypyn sen yli. Vallan innostui. Ihana Assukka.

Assun tarha vaihtui jokin aika sitten. Nyt hän on Siirin ja Nataschan kanssa vähän isommassa tarhassa ja jakavat kolmisin koko heinäpaalin. Kerrankin Assu on vähän ylempänä nokkimisjärjestyksessä, Siiri on pomo mutta pahnanpohjimmainen onkin Natascha. Assu tulee toimeen kummankin kanssa kaksin, mutta jos Siiri on paikalla, Assukin komentelee Nataschaa. Assu näyttää tyytyväisemmältä, kun kavereita on enemmän. Vapaa heinä on Assulle tosi hyvä, jospa se nyt pyöristyisi sen verran, että kehtaa näyttää muillekin. Siis muualtakin kuin masusta. Satulavyötä on pitänyt satulan oston jälkeen löysätä jo kahdella reiällä, joten suunta on ainakin oikea. Tässä vielä pari kuvaa huhtikuun lopussa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti